Akció!

THUNDERHAWKS – Thunderhawks (2005) (CD)

3.990 Ft 2.290 Ft

Készleten
Szállítási idő: 2-4 munkanap


Áraink az ÁFA-t tartalmazzák!
Megjelenési dátum

Cikkszám: BND9001-2 Kategória: Címke:

Leírás

Boogie Hard Rock, Blues Rock, 2005.
Ezt a boogie rock gyémántdarabot 2000 nyarán rögzítették Nashvilleben, de korábban még nem jelent meg.Ennek oka Eddy Shaver gitáros 2000 év végén bekövetkezett halála volt, s ezután Tony Sarno énekes-gitáros magához vette a mesterszalagokat és később Keith Christopherrel (Georgia Satellites) valamint Rick Donley dobossal közösen 2005-ben befejezték és kiadásra kész állapotba hozták az albumot.
Egy jelzésértékű album a “handmade” heavy gitár rock műfaj kedvelőinek irányába, hogy bizony még mindig ez az igazi zene!
A hangzásuk turbósított szintézise a Four Horsemen és a Georgia Satellites zenéjének, de felfedezhetők az AC/DC és a korai Black Crowes hatások is, mert Sarno hangja erősen emlékeztet Bon Scott és Frank Starr énekére.
Sokrétűségükre jellemzően a Blackberry Smoke, vagy akár a Laidlaw ( főleg amikor még 100%-os “dirty” zenét nyomtak!) is eszünkbe juthat.
Az album egy olyan ellenállhatatlan “southern boogie”-ba csap át, melyet manapság nehéz találni és valóban nagy ritkaságnak számít.
Tony Sarno kiválóan gitározik, precíz szólói és virtuózitása ellenére sincs túljátszva a dolog (néha előkapja slide gitárját is!), Keith Christopher pedig megadja a szolid ritmus alapokat, a dobos Donley pedig óramű pontossággal működik.
A meleg , elragadó hangzásért George Tutko dicsérhető, míg a remek master munkákért Rodney Mills (Lynyrd Skynyrd…stb).