STAR SPONGE VISION – Crowley And Me (Limited edition LP) (2018)

8.190 Ft

Rendelhető
Szállítási idő: 10-25 munkanap


Áraink az ÁFA-t tartalmazzák!
Megjelenési dátum

Cikkszám: DODOLP28 Kategória: Címke:

Leírás

Progressive Rock, Limited edition bakelit lemez LP kiadvány verzió, 2018-as album. Jon Povey és Twink szereplésével, korábban mindketten a Pretty Things tagjai voltak.

A Star Sponge Vision együttest Jon Povey (billentyűsök, ének, narráció, ütősök), Twink Drums (ütősök, narráció – Ex Pretty Things), Max Gibson, Nick Ferris és Ed Sykes alkotja. Együtt rögzítették ezt a koncepciós albumot Aleister Crowley-ról. Igen, az okkultista Aleister Crowley-ról, a Nagy Szörnyetegről!

Az egész 1974-ben kezdődött. John Povey és Jimmy Page a Hyatt hotelben a Sunset Blvd-on együtt nézték Kenneth Anger filmjét, a “Scorpio Rising”-ot. Jimmy zenéjének hallgatása közben sok mindenről beszélgettek, többek között Jimmy komoly és felfokozott érdeklődéséről, amely Aleister Crowley munkásságára irányult!

A magot ezzel el is vetették. Gyorsan ugorjuk egyet előre az időben, 2016-ban vagyunk. Jon Povey és Twink a “Technicolor Dream” zenéjén dolgozik, hogy az éneket és a billentyűs részt felvegyék a lemezhez. Twink egyszer csak megjegyezte: “Gondoltál már valaha arra, hogy Crowley költészetére zenét kéne írni?”

Egy újabb vetőmag került elültetésre Povey elméjébe és később több könyvet is vásárolt Crowley munkáival. Aleister Crowley különös, furcsa és bonyolult ember volt, könyveit olvasgatva inspirációt kapott a “Crowley And Me” album megírásához. A munka most beérett!

YouTube video :
CROWLEY AND ME (official audio):
www.youtube.com/watch?v=ItLNalSYQQk

Felvételek :
SIDE 1. :
1. Crowley & Me
2. The Logos
3. The Mantra
4. Clouds Without Water
SIDE 2. :
1. Lament For Al
2. The Buddhist
3. The Pentagram
4. Hymn To Pan
(Barcode: 1357141583046)