MCLEAN, JAMIE – This time around

3.790 Ft

Rendelhető
Szállítási idő: 10-25 munkanap


Áraink az ÁFA-t tartalmazzák!
Megjelenési dátum

Cikkszám: 4576 Kategória: Címke:

Leírás

Stílus: Jam Band / Southern Rock

Jamie McLean a legszélesebb körben úgy ismert mint a New Orleansi Jazz Funk formáció a The Dirty Dozen Brass Band gitárosa, dalszerzője, énekese és frontembere.2004 elejétől a saját gyökereit keresve jutott el egy új együttes létrehozásáig.Az elmult másfél év jobbnál jobb kiállásokat, verseket és süvöltő gitárszólókat tartalmazó szerzemények alkotásával telt, s ugyan a JamieMcLean Band New York-i székhelyű csapat, zenéjükben mégis tagadhatatlanul a southern rock, blues, R&B és funk hatások dominálnak.

Jamie zenéje gazdagon tartalmazza a rock’n’roll és a dirty blues stílusjegyeit, gyönyörű mesterségbeli szakértelemmel alkotott dalok keretein belül.Ha Keith Richards és Van Morrison most lenne fiatal, minden bizonnyal ezt a fajta hangzást és megszólalást választaná.Jamie zenéjét igen könnyű összehasonlítani a Rolling Stones (Exile on Main St., Sticky Fingers korszak.), Black Crowes és az Allman Brothers produkcióival.
Egy session örömzenélésre összeállt formáció remek, izgalmas gyüjteménye a CD. 11 eredeti dal, s ez egyben Jamie első studio albuma.
Remek arányérzékkel kevert blues, country, jazz, R&B természetesen southern rock és funk hangzással.Erős bemutatkozó album, mely minden bizonnyal elnyeri a műfaj kedvelőinek tetszését, hiszen tele van jó dalokkal.Ne feledjük, napjaink egyik legjobb dalszerzői között emlegetik Jamie nevét is. Hibátlan előadásmód, semi időkitöltő üresjárat, salangok nélküli, egyszerűen csak jó zene!
Feszes, nagy erőket megmozgató előadásmód hatása alól a hallgató sem tud szabadulni és dalról dalra lábujjaival követi és felveszi a merész gitárfutamok ritmusát.
Ügyes, szellemes, izléses de szigorú és kemény dalok, inspiráló lelkesítő szövegek és kórusmunkák tartják állandóan éberen a figyelmünket.
A remek kiállások és a családias hangulat arra készteti a hallgatót, hogy együtt énekelje a dalokat a zenekarral.
Az állandó tagok:Carter McLean (dobok és ütősök), Derek Layes (bass), és Jon Solo (orgona, zongora, billentyűsök) mellett Jamie igénybe veszi a hosszú idő óta háttér énekesként tevékenykedő énekes Shelby Johnson (D’Angelo, Roy Hargove), a harmonica virtuóz Gregoire Maret (Charlie Hunter, Pat Metheny) és Ryan Zoidis szuper funky fúvós szekciójának (Soulive) szakszofonjait, valamint Ravi Best (Ani Difranco, David Murray) trombita játékát is.
Jamie együttese 2005-ös nagy turnéján a The North Mississippi Allstars és a Soulive formációkkal együtt szerepel és teltházas koncertek sora zajlik a Bowery Ballroom, Knitting Factory, CBGB’s, Paradise Rock Club, The Bitter End, Higher Ground és további arénákban.