Akció!

FIRST BAND FROM OUTER SPACE – We’re Only In It For The Spacerock (2005) (CD)

3.990 Ft 1.990 Ft

Készleten
Szállítási idő: 2-4 munkanap


Áraink az ÁFA-t tartalmazzák!
Megjelenési dátum: 2005-09-28 Cikkszám: TRANS008 Kategória: Címke:

Leírás

Progresszív Rock, Space Rock, 2005.
Isten hozta, vagy tán egy űrhajó a First Band From Outer Space formációt a Földre.
Az űrutazók Svédországban értek földet, hogy zeneileg meghódítsanak bennünket. Az eredmény fantasztikus, világméretű járvány a bemutatkozó albumuk kapcsán. 6 dalt tartalmaz az album, melyek közül 2 szám 10 perc időtartamú és 1 szám pedig a 20 percet is eléri.
Az aktuális albumon kompjúterben megtekinthető videoanyag is van. Minden dal tartalmaz modern produkciókra jellemző hangelemeket, hangzást, azonban egészében a 70-es évek hangulatát idézi. A CD rövid idejű hallgatása után az ember egyszer csak azon kapja magát, hogy űrutazáson vesz részt. Az utazás szokatlan, más mint gondolnánk, miután vége a lemeznek késztetést érzünk, hogy újra meg újra meghallgassuk.
És ez a nagy ritkaság.
A korona gyöngyszeme a címadó instrumentális dal, pontosan megtudhatod belőle mire képes ez a zenekar. Ügyesen kombinálva a space és progresszív rockot a space metállal, mintegy gyönyörű ivű hidat állítanak a mult és a jövő közé. Visszahozták a jó öreg rock’n’rollt, melyet a 70-es évek vége óta elveszettnek, megkopottnak hittek sokan. A CD a 2005-ös év legjobb kiadványai közé tartozik és Hawkwind, Black Sabbath, Pink Floyd, vagy akár a jelenkori együttesek, pl: Bigelf és Queens Of The Stone Age kedvelőinek ajánljuk.
Felállás: JohanFromSpace / ének, akusztikus és elektromos gitárok ,  SpaceAce Frippe / basszus, akusztikus gitár, szintetizátorok, harangok és ének ,  Starfighter Carl / dobok, ütősök és ének , Moon Beam Josue / ezüst flőte.

Felvételek:
1. Begin to float (intro) (4:44) ,
2. Sannraijz (9:58) ,
3. Sometimes going too far is the only way to go (7:13) ,
4. Sannraijz 2 (4:43) ,
5. We’re only in it for the spacerock (20:28) ,
6. Make yourself heard for the sake of the world (10:47).
7. Make yourself heard for the sake of the world (Video)