DISCIPLINE – Captives Of The Wine Dark Sea (CD) (2017)

4.390 Ft

Rendelhető
Szállítási idő: 2-5 hét - Kiadó / Forgalmazó készletétől függően!


Áraink az ÁFA-t tartalmazzák!

Megjelenési dátum: 2017-07-07 Cikkszám: LE1079CD Kategória: Címke:

Leírás

Progressive Rock, CD kiadvány, 2017-es album.
Az amerikai progresszív rock banda, DISCIPLINE vadonatúj albuma. Kiemelten ajánlott minden: Van Der Graaf Generator, Peter Gabriel, King Crimson és Gentle Giant rajongónak.

A DISCIPLINE 1987 óta lép fel rendszeresen és készít lemezeket, az amerikai progresszív rock szín legjobbjai közé tartozik azóta, hogy megalakultak. Bemutatkozó lemezük 1988-ban jelent meg.

Az új kiadvány 7 epikus vágyakozó, szomorkásan sóvárgó dallamos progresszív rock finomságot tartalmaz.
A legfrissebb felállásban: Paul Dzendzel (dobok), Mathew Kennedy (basszus gitár), Chris Herin (szóló gitár – Tiles) és Matthew Parmenter (ének, billentyűsök), Terry Brown (Rush, Fate’s Warning) producerrel közösen hozták létre az új alkotásukat, “Captives Of The Wine Dark Sea” címmel, amely Parmenter megállapítása szerint “egyfajta menekülés a mindennapok világából, hogy jobbá tegyük az életet”.

Előző albumuk To Shatter All Accord (2011) tartalmazott egy 25 perces lendületes számot, “Rogue”.
John Collinge, a Progression Magazine kiadója szerint minden egyes akkord tökéletesen lett kialakítva, ezért a maximális 16 pontot adta az értékeléskor a lemezt minősítve.
Igazán ismetekké talán az “Unfolded Like Staircase” (1997) kapcsán váltak, mely négy hosszú és terjengős eposzt tartalmaz, közöttük a “Canto IV (Limbo)” és a “Crutches”. Az “Unfolded Like Staircase” számos szakmai értékelés szerint is az 1990-es évek egyik legjobb progresszív rock lemeze lett.

A hollandiai Progressive Rock Pages oldalain, Brian Watson újságíró még tovább ment: “Az Unfolded… a kedvenc progresszív rock lemezem és minden idők legjobbjának tartom a műfaján belül! Több mint 35 éve foglalkozom zenei újságírással, a gyűjteményem több mint 1500 progresszív rock albumból áll , közülük az Unfolded Like Staircase a No:1. A “Push & Profit” (1993) albummal léptek először a nemzetközi porondra, amikor csatlakoztak a Norway együttes turnéjához.

Létezik egy virtuális bemutatkozó lemezük is, ez még 1988-ban készült, „Chaos Out of Order” címmel, azonban 25 éven ennek elmaradt az újra megjelentetése és szinte teljesen beszerezhetetlen volt. A banda független kiadója, a Strung Out Records végre újra piacra dobta 2013-ban. A DISCIPLINE három koncert albumot is kiadott: a “This One’s for England” (2014-ben, 2xCD), a “Live Days” (2010-ben, 2xCD a Cyclops/GFT kiadásában), valamint az “Into The Dream” (1999-ben a Syzygy/SOR gondozásában).

YouTube video :
CAPTIVES OF THE WINE DARK SEA (teaser):
www.youtube.com/watch?v=StBGeq0lnP8
LIFE IMITATES ART (official lyric video):
www.youtube.com/watch?v=5oy3-pQPGFM

Felvételek :
1. The Body Yearns
2. Life Imitates Art
3. S
4. Love Songs
5. Here There Is No Soul
6. The Roaring Game
7. Burn The Fire Upon The Rocks
(Barcode: 763232107922)