CARPET KNIGHTS – Lost and so strange is my mind

3.790 Ft

Rendelhető
Szállítási idő: 10-25 munkanap


Áraink az ÁFA-t tartalmazzák!
Megjelenési dátum: 2005-10-26 Cikkszám: 4504 Kategória: Címke:

Leírás

Progresszív rock.*****Ez az első albuma a Svéd csapatnak. Évek óta együtt zenélnek és néhány demo albumot már megjelentettek korábban. Alapjában ez az album a 70-es évek gitár orientált rockzenéjét keltette ismét életre, de inkább proresszív rock elemekkel, nagyszerű vokális harmóniákkal és enyhén pszihedelikus beütéssel szerkesztve.

Magnus az énekes flőtén is játszik és talán éppen ezért a nyitó dal az All Be The Same inkább Jethro Tull hangzásúra sikeredett. Többször pedig a Wishbone Ash-t idézik, mivel a gitárok elég magas hangoltsággal gyönyörű dallamvilágot varázsolva szólnak.

Azt is tapasztalhatjuk, hogy a King Crimson szelleme is jelen lehetett az ihlet pillanataiban, különösen a vokális részek megoldásainál, no és természetesen mintha ici-picit Gentle Giant vérből is kaptak volna az “átömlesztéskor”. A zene igazából mégsem nevezhető progresszívnek, már csak azért sem mert az ütem más mint 4/4. Hogy mi különbözteti meg őket napjaink többi Svéd progresszív csapatától, nos ők nem alkalmaznak billentyűs hangszereket.

Van néhány analóg hang (talán Moog????) és Fender Rhodes az utolsó dalban, mely igy nagyon gyönyörű. Több kritika áttanulmányozása után az szűrhető le, hogy a hallgatóságot és a szakmát legjobban a Fools And Silent Callers dal fogta meg, lehet hogy azért mert ez a leg pszichedelikusabb dal a lemezen.

Összegezve: egy nagyon szép album a 70-es évek hangzásával, visszhangok az aranykorból