Adatvédelmi irányelvek

Kik vagyunk

  • Cégnév: Musicworld Hungary Kft
  • Székhely: 8000. Székesfehérvár, Poprádi utca 61.
  • Adószám: 14804058-2-07
  • EU adószám: HU 14804058
  • Cégjegyzék szám: Cg. 07-09-016658
  • Kibocsájtó cégbíróság: Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága  
  • Elektronikus elérhetőség:gabor@albamusic.hu
  • Telefonos elérhetőség: +36-22-304-480, +36-30-368-1135

Az adatkezelés célja, jogalapja

Jelen tájékoztató célja, hogy az albamusic.hu látogatói, partnerei átlátható és egyértelmű formában meg tudják állapítani, milyen személyes adatokat kezel, és mi alapján teszi ezt.

A(z) Musicworld Hungary Kft (továbbiakban: Adatkezelő) online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a regisztrált felhasználók személyes adatait, kizárólag a megrendelések teljesítésének céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettsége (számlázás) teljesítése érdekében. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

Az Adatkezelő minden elvárható módon védi a regisztrált felhasználóknak a webáruházban kezelt személyes adatait.

Hozzájárulás az adatkezeléshez

A felhasználó regisztrációnál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

Az érintettek köre

Regisztrált felhasználók

A kezelt adatok köre

A regisztrált felhasználók által a regisztráció során megadott a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok:

  • Név
  • Elérhetőség (telefon, email)
  • Szállítási cím illetve Számlázási cím

Az adatgyűjtés célja: a megrendelések teljesítése és számlázás illetve hírlevelek (akciókról, újdonságokról).

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye:
– A Musicworld Hungary Kft kereskedelmi és szállítmányozási munkatársai.
– Meg. Külső szállító esetén, annak neve és adatai is. Magyar Posta Adatkezelési tájékoztatójáról további információ ITT található.

Az adatkezelés időtartama

Az elektronikusan tárolt személyes adatok a megrendelés teljesítését követően az ügyfél/vásárló kérésére törlésre kerülnek.

A vásárló kérelmezheti az adatkezelőnél
– tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
– személyes adatainak helyesbítését,
– személyes adatainak törlését vagy zárolását.

A felhasználó a regisztráció során megadott email cím, felhasználói név és jelszó segítségével, a webáruház oldalaira belépve megtekintheti, módosíthatja vagy törölheti saját adatait.

Ha korábban megrendelést küldött el, akkor a megrendeléshez az elküldés pillanatában érvényes adatok lettek csatolva. A megrendeléshez kapcsolt személyes adatairól tájékoztatást, ezek módosítását vagy törlését az adatkezelőnél személyesen, telefonon vagy e-mailben kezdeményezheti.

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül, közérthető formában, a regisztrált felhasználó erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha a regisztrált felhasználó kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.

Ha a regisztrált felhasználó nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz ( www.naih.hu/kapcsolat.html ) fordulhat.

Hírlevél/eDM

Híreinkről, akcióinkról, újdonságainkról hírlevelet küld annak, aki ehhez hozzájárult. A hírlevelek tartalmazzák a vállalkozás nevét, elérhetőségét, ezért reklámnak minősülnek. A hírlevélre név és email cím megadásával lehet feliratkozni.

Számlázás

Amennyiben megrendeled valamely termékünket számlát állítunk ki a megrendelt termék díjazásáról, melyre jogszabály kötelez, ehhez az albamusic.hu elkéri a számlázási nevet és címet, telefonszámot, és az email címet.

Kapcsolatfelvétel telefonon keresztül

A honlapra kihelyezett telefonszám felhívása során az albamusic.hu látni fogja a telefonszámodat. Valószínűleg bemutatkozás is történik, így a nevedet is megismeri. Előbbi mindenképpen szükséges adat, ismeretlen számról kezdeményezett hívást nem fogad a cég. A hozzájárulásod alapján kezeli ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhasson, ha épp nem tudja felvenni a telefont. Ha nem alakul ki a felek között üzleti kapcsolat, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem tárolja.

Az adatok tárolásának időtartama

Kapcsolatfelvételi űrlap (név, email cím) – üzleti kapcsolat lezárásáig, de hathavonta felülvizsgálat

Hírlevélre feliratkozás (név, email cím) – leiratkozásig

Számlázási név és cím – jogszabályban előírt ideig, egyéni vállalkozók esetében tárgyév + 5 év

Üzleti partnerek adatai (név, e-mail cím, telefonszám) – üzleti kapcsolat fennállásáig, törlési kérelemig

albamusic.hu weboldalról érkező sütik – sütik érvényességi idejéig, ill. amíg a felhasználó nem törli a böngészőjéből azokat